» ANA SAYFA
» VAKIF RESİMLERİ
» ABDÜLHAKÎM ARVÂSÎ
» SİLSİLE-İ ALİYYE
» KİTAP İNDİR
» VİDEO ARŞİVİ
» SESLİ YAYINLAR
» LiNKLER
» İRTİBAT
   » Bağış
Bağışlarınız için
HESAP NUMARALARIMIZ

  »  İrtibat

E-Posta 

bilgi@bulentgencervakfi.com 

Telefon 

+90 312 329 17 04

 
 
 
Hakikat Kitabevi Yayınları Türkçe Kitaplar
 
İslâm Ahlâkı

Bu kitap 3 bölümden meydana gelmiştir:

1- İslam Ahlakı: Ali bin Emrullah ve Muhammed Hadimi hazretlerinin kitaplarından hazırlanmıştır. Kötü ahlâk ve bundan kurtulma çareleri, 40 tane kötü huy ve tedavi yolları, ahlâk ilminin faydaları, ruh nedir, ruhun kuvvetleri geniş olarak anlatılmaktadır.

2- Cennet Yolu İlmihali: Muhammed bin Kutbüddin İzniki hazretlerinin, (Mızraklı İlmihâl) olarak da bilinen ilmihal kitabıdır. Cennet Yolu İlmihali’nin asıl ismi, (Miftah-ul Cennet) yani Cennet kapısının anahtarıdır. İmanın altı şartı, küfre sebep olan hususlar, İslamın beş şartı, 54 farz, büyük günahlar, evlenmenin edebleri, ölüme hazırlık konularını anlatan bir ilmihal kitabıdır.

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri, (Miftah-ul Cennet ilmihalinin yazarı salih bir zattır. Okuyanlara faydalı olur) buyurmuştur. Osmanlı sultanları da, çok kıymetli bir eser olan Mızraklı İlmihâli, Türkçe bilenlerin bulunduğu her yere göndermişler; halk da dinini doğru olarak öğrenmişti. Bunu bilen İslam düşmanları, Mızraklı İlmihâli kötülemişlerdi.

3- Ey Oğul İlmihali: Osmanlı âlimlerinden Süleyman bin Ceza hazretleri, Hanefi mezhebi âlimlerinin kitaplarını esas alarak hazırlamıştır. İbadetler, iman, ana baba hakkı, sıla-ı rahim, yeme içme adabı, hakiki Müslüman nasıl olur gibi konular vardır. Ayrıca bu bölümün sonuna, Muhammed Masum Faruki hazretlerinin çok kıymetli 11 mektubunun tercümesi de ilave edilmiştir.

Kitabın önsözünde özetle deniyor ki:
"Her Müslümanın islam bilgilerini lüzumu kadar öğrenmesi farzdır. Bunun için, İslam âlimleri, birçok kitap yazmışlardır. Kitabımızın birinci kısmında, İslamiyet’in beğenmediği ahlakı ve bunlardan korunma ve kurtulma çarelerini bildireceğiz. Bu kötü ahlâk, kalbin hastalıklarıdır. Kalbi ve ruhu ebedi ölüme sürükler.

Bu kitabımızı okuyan temiz gençler, dedelerinin, sağlam bedenli, iyi ahlâklı, çalışkan, medeni, ilerici olduklarını anlayacak, din cahillerinin yalanlarına, iftiralarına aldanmaktan kurtulacaktır.

Ey temiz gençler! Ey, ömürlerini İslam dininin güzel ahlâkını öğrenmekte ve yaymakta tüketen ve canlarını Allah’ın dinini insanlara yaymakta feda eden şehitlerin asil ve kıymetli çocukları! Şerefli ecdadımızın sizlere tam ve doğru olarak getirdiği ve emanet bıraktığı, mübarek İslam dinini ve bunun bildirdiği güzel ahlakı iyi öğreniniz! Güzel yurdumuza göz diken, can, mal, din ve ahlâk düşmanlarının saldırılarına karşı, bu mukaddes emaneti bütün gücünüzle savununuz! Her yere yayarak, insanları saadete kavuşturmaya çalışınız! Biliniz ki, dinimiz, güzel huylu olmamızı, birbirimizi sevmemizi, büyüklere hürmet, küçüklere şefkat etmeyi, dinli dinsiz, herkese iyilik etmeyi emretmektedir. Allah’ın, doğruların yardımcısı olduğunu hiç unutmayınız!"


>> Bu dosyayı bilgisayarınızda görüntüleyebilmek için Adobe Acrobat Reader programına ihtiyacınız vardır.

Boyut : 2.01 MB  |  İndirilme Sayısı : 1208   


 
 

Geri Dön

.::Bülent Gençer Vakfı .::.